29 Mayıs 2013 Çarşamba

Beth Revis : Evrenin Ötesi / Evrenin Ötesi Üçlemesi-1



                                  TANITIM
Amy’nin genetik uzmanı annesi ve savaş analizi uzmanı babası yeni bir gezegende insanlığın ilk tohumlarını atmak ve yaşam şartlarını uygun hale getirebilmek üzere Finansal Kaynak Borsası tarafından işe alınır. Yeni gezegene varmak 300 yıl süreceği ve Amy sadece on yedi yaşında olduğu için özel bir izin ile o da bu yolculukta ailesine katılır. 
Kendilerinin de aralarında bulunduğu 100 kişilik bilim insanı ve savaş uzmanı dondurularak geminin kargo bölümüne 300 yıl sonra yeni gezegene iniş yapıldığında uyandırılmak üzere yerleştirilir. Ama yüzlerce yıl sürecek olan bu yolculuk için evet demeden önce Amy’nin 50 yıl erken uyandırılacağından haberi yoktu... Üstelik kendi kurallarıyla yaşayan cesur yeni bir dünyaya gözlerini açmayı hiç ummamıştı. 


Amy uyandırılışının bir teknik arıza olmadığını anladığı andan itibaren onun neredeyse ölümüne sebep olan kişiyi bulmak için zamana karşı bir yarışa girer. Çünkü donma haznesinin fişi çekilmiştir ve şüpheliler listesindeki isimler ise sadece birkaç bin kişilik gemi sakinlerine aittir. Gemide birisi donma haznelerinin fişlerini çekip kaçıyor ve vaktinde çözüldükleri farkedilmeyen kurbanlar dondurucu sıvıda boğuluyor. Eğer Amy hemen bir şeyler yapmazsa ailesi bir sonraki kurbanlar olabilir. 

Ama şüpheli listesindeki isimlerden biri Amy için farklı anlamlar ifade ediyor: genç, asi ve zeki Çırak, geminin gelecekteki lideri ve hazırlıksız yakalandığı bir aşk. 


                                                                            YORUMUM

     BA-YIL-DIM! BA-YIL-DIM! ve BA-YIL-DIM! Kitabın kapağını ne kadar beğendiğimi daha önce de söylemiştim ama içeriğinin de bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim.Harika bir kurgu,harika bir macera ve harika bir çeviri.
      

24 Mayıs 2013 Cuma

Karen McQuestion : Aşka Merhaba


                             TANITIM
Yirmi dokuz yaşındaki Lola Watsonın hayatı iyi gidiyordur: Mükemmel arkadaşlarıyla mutlu bir bekâr hayatı vardır, popüler bir dergide hep hayal ettiği işi yapıyordur ve büyük teyzesinden çok güzel bir evin kendisine miras kaldığını öğrenmiştir. Yeni komşuları fazla cana yakınlarsa ne olmuş yani? 

Kız arkadaşı tarafından kapının önüne koyulan lise arkadaşı Hubert beklenmedik bir şekilde Lola'nın yanına taşınana ve kız kardeşi Mindy düğün tarihini Lola'nın otuzuncu yaş gününe aldığını açıklayana kadar mükemmel giden hayatında birdenbire çatlaklar oluşmaya başlar. Ancak yakışıklı ve esrarengiz Ryan Moriarty ile tanışınca Lola, kendisini kız kardeşinden bir adım öne geçirecek ve hayatına renk katacak mükemmel erkeği bulduğunu düşünür.

Karen McQuestion, kendisiyle dalga geçen Lola'nın başı çektiği eğlenceli bir romantik komedi sunuyor. Aşka Merhaba, en derin sevginin ve gerçek dostluğun bazen hiç beklemediğimiz bir yerde - burnumuzun dibinde olduğunu bize hatırlatıyor.


19 Mayıs 2013 Pazar

Kitap Alışverişi!



   Yaz tatili yaklaştı ve bende sincaptan tutun ayıya kadar birçok hayvanın kışı geçirmek için nasıl yiyecek biriktiriyorlarsa (aslında ayılar yer ve bütün kuş uyurlar ama neyse) bende yaz için kitap biriktirmeye başladım :)

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Cengiz Aytmatov : Toprak Ana




"Bu dünyadan insanlar göçüp gider ama yaptıkları iyi şeyler kalır."

İkinci Dünya Savaşı sırasında üç oğlunu ve kocasını cepheye gönderen bir annenin anlatıldığı sürükleyici bir roman.

10 Mayıs 2013 Cuma

Karen Marie Moning : Ateş Dizisi/Kan Ateşi




TANITIM

MacKayla, Jericho Barrons ile beraber yaşamaya başlamıştır. Hem fiziksel olarak, hem de ruhen o kadar çok değişmiştir ki kızının peşine düşen ve onu ararken perişan olan babası bile Mac'i tanıyamaz. 
Karanlık, gölgeler, çeteler ve sonu gelmeyen birçok cinayet ile artık her şey daha çok içinden çıkılmaz hale gelir. Güvenlik güçleri her konuda Mac'ten şüphelendikleri için her an onun peşindedirler. Mac'i takip eden sadece polis değildir. Zaten cevapsız sorular da işte tam burada başlar. 
Net olan tek şey, Mac'in artık kan görmek istememesidir 

YORUMUM

Dürüst olmak gerekirse ilk kitabı beni pek etkilememişti.Aslında kitabın sonu öyle merak uyandırıcı bitmeseydi büyük ihtimalle şu anda serinin ikinci kitabı Kan Ateşi'ni elimde tutmuyor olurdum.

9 Mayıs 2013 Perşembe

Harry Potter Tag


Büyük bir Harry Potter hayranı ya da namı diğer potterhead olarak Vampirella'nın yaptığı bu etkinliğe katılmazsam olmazdı :D

                                             

7 Mayıs 2013 Salı

Bir İndirim Ganimeti : Evrenin Ötesi


   Kiler'de indirim olduğunu duymuş hatta görmüştüm ama pek ilgimi çeken kitaplar olmadığı için bu olayın üzerine fazla gitmemiştim.Ta kiii Evrenin Ötesi kitabını Kiler'den aldığını söyleyene kadar.Şahsen o kitabı çok merak ettiğim için bütün Kiler mağazalarını tek tek dolaşmaya karar verdim.Eee sonuçta Kitap Gezgini değil miyim? :D Vee kitabıma kavuştum.

5 Mayıs 2013 Pazar

Lesley Hauge : Hiçbir Erkeğin Olmadığı Yer


hiçbir erkeğin olmadığı yer ile ilgili görsel sonucu
                                                                      
                                                                     TANITIM

Ne yazık ki korkulan gerçekleşmiş, büyük bir felaketle birlikte, insanlığın yüzyıllar içinde oluşturduğu medeniyetten geriye çok az şey kalmıştı. İklimler değişmiş, doğal bitki örtüsü zarar görmüştü. Felaket sonrası doğan çocukların çoğu hastalıklıydı. Güvenli olmayan yeni karada hayat koşulları zordu.

Tüm bu yıkım ve felakete rağmen sadece kadınlardan oluşan bir topluluk, "Kurtarılmış Topraklar" dedikleri bir adada yeni bir hayat kurmuştu. Savaşçı ve güçlüydüler. Bu yeni düzende duygusallığa, arkadaşlığa, modaya ve kadınları geri bıraktığı düşünülen aşka yer yoktu. Özgürlüğün bir bedeli vardı. Geçmişin bedeli ödenmeli, toplum arındırılmalıydı.

3 Mayıs 2013 Cuma

Jamie McGuire : Tatlı Bela

     

TANITIM

Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor.
İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?
Tatlı Bela sadece bir “bestseller” değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.







YORUMUM

Ahh nerden başlasam bilemedim.Kitap bende öyle farklı duygular bıraktıki!İnanın nasıl yorum yapacağımı ilk defa bir kitapta bilemedim.

   Şimdi ilk olarak tanıtımdaki yazıya aldanmayın. Abby ne o kadar masum ne de Travis öyle kötü bir çocuk.
     Hani bunlar birbirleri için yaratılmış dediğimiz çiftler vardır ya.Hah işte Travis ve Abby o çiftlerin kesinlikle başında geliyor.
      

2 Mayıs 2013 Perşembe

Etkinlik : Görülesi Kitap Mekanları


Saklama Kabı'nın başlattığı bu etkinliği çok sevdim ve bende katılmadan edemedim :)

1-Ayrıkvadi/Yüzüklerin Efendisi/J.R.R Tolkien

    Ayrıkvadi kesinlikle görmek istediğim
yerlerin başında geliyor.
    Kitapta öyle güzel anlatılmışki sanırsın Tolkien'in kendisi gitmiş görmüş.
Oraya gitsem oturur elflerle peksimet yiyip manzaraya bakıp ne olacak bu Orta Dünya'nın hali diye bir güzel sohbet ederdik.








1 Mayıs 2013 Çarşamba

Jennifer L. Armentrout : Lux 2/Oniks

   

                           "Obsidiyen'i beğendiyseniz Oniks'e bayılacaksınız!"

 Kitabı aslında almayacaktım.Herkes kitaba bu kadar bayılıyor demekki çok güzel o yüzden Opal çıksın ikisini birden alayım dedim böyle kendi kendime.Sonra bu konuşmayı yaptıktan 1-2 dakika sonra kitabı sipariş ettim ve pazartesi sabahı elime geçti.Bende yemedim,içmedim hatta uyumadım bile ve kitabı şu dakkalar içerisinde bitirmiş oldum.

  Efendim bu kitapta o öküz Daemon gitmiş yerine romantik,kıskanç biri gelmiş.Dedim Daemon ne olmuş sana böyle tam bir sevgi pıtırcığı olmuş çıkmışsın.Kate ise hala yok beni sevmiyor yok hepsi bağ yüzünden falan filan.Kate aklını başına devşir oğlan bağ yüzünden değil diye kendini o kadar paraladı etti daha ne yapsın diye söylenip durdum.