17 Ağustos 2015 Pazartesi

Sarah J. Maas : Karanlık Taç / Cam Şato - 2

                  17167166

TANITIM

    Karşınızda Kralın Şampiyonu Celaena Sardothien. 
Güzel Ölümcül Efsanevi Celaena şeytanın buyruklarını yerine getiren zalim bir suikastçı mı? Gerçek sevgiyi arayan tutkulu bir âşık mı? 
Kralın bir numaralı suikastçısı olan Celaena, sarayın en korkulan kadını. Ne kadar kan dökerse o kadar özgür olabiliyor. Ama üstlendiği her ölüm, söylediği her yalan, sevdiklerini tehlikeye bir adım daha yaklaştırıyor. Yüzbaşı Westfall ve Prens Dorian onu korumaya devam etseler de, Celaena korkunç bir gecede, büyük bir trajedi yaşayacak. 
Celaena ne için savaşacak: Özgürlüğü mü, kalbi mi yoksa krallığının geleceği için mi?


12 Ağustos 2015 Çarşamba

Kody Keplinger : SAP (Silik,Aksi,Paspal)

6931356

TANITIM

O içimizden biri. Hatta belki de sizsiniz…

Bazen en büyük aşklar gerçekten de nefretle başlar…


On yedi yaşındaki Bianca Piper sivri dilli fakat vefalı bir dosttur ancak arkadaşları kadar güzel olmadığını düşünmektedir. Ayrıca neredeyse okuldaki bütün kızlarla birlikte olmuş çekici Wesley Rush'ın cazibesine kapılmayacak kadar da akıllıdır. Aslında Bianca ondan nefret etmektedir ve Wesley de ona "Sap" lakabını takmıştır.


Ailesiyle işlerin yolunda gitmediği bir gün Bianca kafasını dağıtacak bir şeylere ihtiyaç duyar ve kendini Wesley'yi öperken bulur. İşin kötüsü, bundan hoşlanır da... Sorunlarından kaçmak isteyen genç kız, Wesley'yle duygusallıktan uzak bir ilişkiye başlar.


Ancak olaylar hiç beklemediği şekilde gelişir: Wesley'nin çok da kötü bir dert ortağı olmadığı, onun da hayatının altüst olduğu ortaya çıkınca Bianca dehşetle, nefret ettiğini düşündüğü çocuğa âşık olmaya başladığını fark edecektir...


8 Ağustos 2015 Cumartesi

Film Yorumum : Kağıttan Kentler


    Her şey Quentin dokuz yaşındayken Margo'nun yanlarındaki eve taşınmasıyla başlar. Kısa sürede çok yakın arkadaş olurlar ama bir gün yolları ayrılır.Ta ki lisenin bitmesine haftalar kala Margo'nun Quentin'den yardım istemeye gelene kadar.Ancak bu olayların ertesi günü Margo ortadan kaybolur.Bunu üzerine Quentin Margo'nun nereye gittiğini bulmaya çalışır.

      Yorumumu yapmadan önce filmin şöyle kısacık bir özetini yazmak istedim.Hoş yazmama gerekte var mıydı bilmiyorum çünkü büyük ihtimalle izleyici kitlesinin neredeyse tamamının kitabı okuyan kesimin olduğunu düşünüyorum.

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Josephine Angelini : Yıldız Geçidi Üçlemesi (Yıldız Geçidi ve Hayaller Geçidi)

                                             TANITIM

Yıldızlara yazılmış bir aşk...

Antik Yunan'da başlayan bir kan davası...

Tanrıların bile yok edemeyeceği bir lanet...

Helen Hamilton on altı yaşına dek farklı biri olduğunu herkesten gizlemişti. Gözlerden ırak küçük Nantucket Adası'nda bunu başarmak kolay bir iş değildi ve gün geçtikçe de zorlaşıyordu. Geceleri, çölde umutsuzca dolaştığını gördüğü kâbuslardan susuzluktan yanarak uyandığında, çarşafları kum ve tozla kirlenmiş buluyor, üç yaşlı kadının kanlı gözyaşları döktüğü halüsinasyonlar ise hiçbir yerde peşini bırakmıyordu.

Yolları ilk kez Lucas Delos'la kesiştiğinde, ne kaderin tüm tarih boyunca ısrarla tekrar ettiği büyük bir trajedide başrolü oynayacaklarından haberi vardı ne de bazı mitlerin sadece efsaneden ibaret olmadıklarından. Bundan sonra ne yapması gerektiğini ve kendisini Lucas'la bir araya getiren kaderi yıkmaya çalışan yarı tanrısal güçlerle nasıl baş edeceğini çok iyi biliyordu. Çünkü o tanrıların soyundandı ve bu dünyada yalnız değildi.


TANITIM

Yalnızca onun yok edebileceği bir LANET... 
Onu entrikalardan koruyan bir SOY... 
Savaşı tetikleyen karşı konulmaz bir ARZU...

Yeraltı dünyasına ayak basabilen tek ölümlü olan Helen Hamilton'ın omuzlarına zor bir görev yüklenmiştir. Ailesinin üstüne karabasan gibi çöken intikam lanetine son verebilmek için geceleri Hades'in karanlık dünyasında dolaşır durur. Gündüzleri ise yitirmekte olduğu akıl sağlığını korumaya çabalamaktan bitkin düşer. Mücadele etme gücünü ancak Lucas'ın desteğiyle bulur.

Helen kırılma noktasının eşiğindedir ama birdenbire ortaya çıkan esrarengiz bir Soy onun imdadına yetişir. Eğlenceli ve cesur bir kişiliğe sahip olan Orion, Helen'ı yeraltı dünyasının tehlikelerinden korur. Ama zaman hızla akıp giderken acımasız düşmanlar ölüm çığlıkları atmaktadırlar. Önlenmesi mümkün olmayan Antik Yunan dünyası ile fani dünya arasındaki savaş, Nantucket'ta güven içinde yaşayan Helen'ı büyük bir ikileme sürükler.

Her sayfası entrika, heyecan ve intikam hırsıyla bezeli büyüleyici bir aşk üçgenini dile getiren bu epik destanı bir solukta okuyacaksınız.