15 Haziran 2014 Pazar

Veronica Roth : Yandaş / Uyumsuz Serisi 3

                      Allegiant (Divergent, #3)

TANITIM

Tek bir seçim
Seni dönüştürebilir


Tek bir seçim
Seni yok edebilir


Tek bir seçim
Kim olduğunu belirler

Birinin korkularını çekip aldığınızda, merhamet duygusunu da almış olursunuz.

Tris Prior'ın bir zamanlar inandığı topluluk sistemi çöküşün eşiğinde. Bu nedenle Tris, yeni bir dünya keşfetme fırsatını tereddütsüz kabul ediyor. Çünkü Tobias'la birlikte çitlerin ötesinde yalanlardan, iç içe geçmiş ilişkilerden ve acı hatıralardan uzak, yeni bir hayat kurma şansı olabilir. Oysa Tris'in öğreneceği gerçekler, ardında bıraktıklarından çok daha tehlikeli. Bildiği her şey anlamını hızla yitirirken, Tris insanın karmaşık doğasını anlamak için savaşmak zorunda. Tabii cesaret, dostluk, fedakârlık ve aşk gibi imkânsız seçimlerle de karşı karşıya.


YORUMUM


KİTAPLA İLGİLİ YÜKSEK DERECELİ SPOİLER UYARISI!!!





             Bunun söylediğim için üzgünüm ama sonu saçmalığın daniskasıydı.Tris'i öldürmek ne demek ya bu nasıl bir vicdansızlıktır?O sonu yazdıktan sonra okuyucularının suratına nasıl baktın ha?Üstelik ölümünü oldu bittiye getirmesine sinir olmamın yanında kitabın son sayfasında yazan paragrafa da ayrı bir sinir oldum.Bakın aynen oradan aktarıyorum:
      
     "Küçüklükten beri bildiğim bir şey var:Hayat hepimizi,her birimizi kırıyor.Hiçbirimiz hasardan kaçamıyoruz.
         Ama şu anda öğrendiğim bir şey daha var: İyileşebiliriz.Birbirimizi iyileştirebiliriz."  

        Bu ne şimdi?Elimde kalan tek şey bu aptal teselli cümlesi ve bununla yetinmemi mi bekliyor?Zaten Uriah'ı ve diğer tüm iyileri öldürmesi yetmiyormuş gibi Marcus ve David'in yaşaması beni çileden çıkarttı.

                                                  

     İlk defa bir seriyi ilk kitabında okuyup bıraksaymışım ya da devamını almak için bu kadar hevesli olmasaymışım diyorum.Şu sonu okuduktan sonra seride yaşanan tüm olaylar gözümde önemini yitirdi.

   Zaten ilk kitaptan sonra yazar sanki son anda farklı bir yöne gitmeye karar vermiş gibiydi ve bu yüzden ilk kitaptaki tadı ne ikinci ne de bu kitapta alabildim.Keşke Tobias'ın bakış açısıyla ilk kitaptan itibaren yazsaymış neden son kitapta böyle bir karara vardı anlamadım. 

                                   


   Size söylüyorum böyle yazarlar için cehennemde ayrı bir yer olmalı.Hala seriyi bu şekilde bitirdiğine inanamıyorum.

Uyumsuz yorumum için tık tık.
Kuralsız yorumum için tık tık.


           Sevgilerle,
Kitap Gezgini

2 yorum:

  1. Aynısı bana da oldu maalesef. Tüm serinin kitaplarını gittim satın aldım. Sonra Uyumsuz'u okudum. Ve Yandaş'ı da merak edip sayfaların aralarından birkaç satır okuyayım derken bir de baktım ki Tris ölüyor. Seriden soğuyup sadece ilk kitabı okumakla yetindim. Benim gözümde Tris hala yaşıyor, neyseki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç kitabı da okuyup yaşadığım hayal kırıklığını tahmin et.Yazardan gerçekten nefret ediyorum -_-

      Sil