21 Haziran 2013 Cuma

Sue Ann Jaffarian : Vampir Doğanlar



                                                                                                                  TANITIM                                                                                                                                    


    Bir grup tehlikeli seri katil avuçlarının içinde "kan çizgisi" işareti taşıyan genç ve güzel kadınları öldürüp kanlarını içerek vampir olmaya çalışmaktadırlar. Bu seri katiller çok güzel ve çekici bir kadın olan Madisonu kaçırırlar. Tam onu öldürmek üzereyken vampir bir çift genç kadının hayatını kurtarır ve Madisonu korumaları altına alırlar. Bu arada Madisonun birlikte çalıştığı garson arkadaşı bu seri katiller tarafından kanı içilerek öldürülür. Los Angelesta yaşayan vampirleri yöneten "Vampir Kurulu" bu katillerin bulunması için Madisondan kendilerine yardım etmesini ister, Madison da bu teklifi kabul ederek vampirlerle birlikte çalışmayı kabul eder. Colin adındaki yakışıklı ve çekici vampirle birlikte Los Angelestaki gece kulüplerinde katillerin peşine düşen Madison tuzağa düşer ve seri katiller tarafından kaçırılır. Madisonu, bu acımasız ve psikopat ruhlu katillerin elinden kurtarmak için zamana karşı yarış başlamıştır.Zamana karşı yapılan bu yarışın galibi kum olacaktır? Bu seri katiller yeni cinayetler işlemeden yakalanacaklar mı? Seri katiller kurbanlarının   kanlarını içerek vampir olmayı başarabilecekler mi?



YORUMUM

Ne zamandır vampir konulu kitap okumamıştım böyle bir değişiklik iyi oldu.Kitap gayet güzel ve akıcıydı.

Bu kitapta da vampirlerle ilgili farklı bir özellik koymuşlar.O da her vampir olmak isteyen kişi vampir olamıyor.Vampir olabilecek kişilerin ellerinde kan çizgisi dedikleri bir çizgi oluyor ve ancak onlar vampir oluyor.Şahsen ben parası neyse veririm vampir olurum diye düşünen biri olarak çok üzüldüm :( 

Bu kitaptaki karakterimizin yani Madison 'ın vampirlerle ilk tanıştığı zamanki tepkisi yine her kitapta gördüğümüz bir tepkiydi.Bir korkmalar ya da benim de kanımı emecekler mi? tarzında (Oysaki vampir çifti onu kurtarmıştı)  daha bir sürü düşünce ve davranışlar.

Yazarı burada kınamıyorum yanlış anlaşılmasın. Demek istediğim farklı bir davranış görmek istiyorum artık. 

Neyse kitabımıza dönelim.Kitapla ilgili ilk düşüncem içinde her şeyden biraz olmasıydı.Gizem,macera,hafif bir polisiye,az da olsa aşk da vardı.

Yazar konuyu bence çok başarılı bir şekilde dengelemiş.Sadece olaylar düşündüğümden daha hızlı gelişti ve bence bu iyi olmuş.Tamam güzel hoş yazmış da öyle sayfalarca yazılacak bir konuda değildi bence.Tadında bırakmış diyelim.

Genel olarak kitabı beğendim ama devamı çıksa alır mıyım bilmiyorum.Yani okusanızda olur okumasanızda diyeceğim kitaplardan biri.


                                                                                        İyi Okumalar!

2 yorum:

  1. doğanlar yazarin kehanet adli kitabini okudum. Yenk doganlar serinin ikinci kitabi mi acaba? Anlattiginiz karakter ve olaylar ordada var madison yasli vampirlerin evinde kalmayi kabul ediyor katillwr yakalanip öldürülüyor kitap orda bitiyor. Vampir doganlarda ayni yerde mi bitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitap serinin ilk kitabı ama geçen onca süre üzerine sonu nasıl bitti hiç hatırlamıyorum. İkinci kitabı dilimize çevrilmedi diye biliyorum. Kehanet, bu kitabın başka bir yayınevinden yayımlanmasından dolayı farklı isimle yayınlanmış olması ve aslında aynı kitaplar olma olasılığı çok daha yüksek.

      Sil