7 Kasım 2013 Perşembe

Bir Kitap Kurdundan Uyarılar

                            
       
      Hazır bloguma kavuşmuşken bir şeyler daha yapmak istedim.Bu fikir uzun süredir aklımdaydı ama yapmak bir türlü nasip olmamıştı.Takiii bugüne kardar.
    Bu yazım yeni kitap kurtlarına ya da olmak isteyenlere bir uyarı yazısı. Kitap kurdu olmak kolay bir iş değildir ve yüksek oranda sabır gerektirir.Bu yüzden ben uyarımı baştan yapıyım sonra vay efendim ben böyle olacağını bilmiyordum bana bir şey söylenmemişti falan filan diye gelip kızmayın.

    Sevgili okur,
  1. Kitap kurdu olmak büyük bir sabır gerektirir.Çünkü bazı yayınevleri yüzünden o çevrilmesini çok istediğin kitapların çıkması şanslıysan 1 yıl kadar sürebiliyor.Eğer şanssızsan hiç çıkmıyor.Hatta daha da kötüsü seri olan kitapların ilk iki veya üç kitabını çevirip sonra da çok tutmadığı için devamını çevirmiyorlar.(Mesela ben hala Yeşil Süvari serisinin yasını tutarım.)
  2. Asla yeterince kitabı olmayacak.
  3. Neredeyse bütün paranı kitaplara yatıracaksın.
  4. Nerede kitap fuarı varsa oraya gitmek isteyecek ama gittiğinde fazla bir indirim yapmadıklarını görüp üzülecek bir daha da gelmem diyeceksin yine de seneye bir daha gideceksin.
  5. Büyük ihtimalle okuduğun her kitaptaki erkek/kız karaktere aşık olacaksın.
  6. Bazen bir kitabın etkisinde haftalarca kalacak ve dış dünyadan kopacaksın.
  7. Sevdiğin yabancı yazarların imza turları açıklandığında üzülerek Türkiye'nin aralarında olmadığını göreceksin.
  8. Çok sevdiğin kitapların filmleri çekilecek ve büyük ihtimalle kitaba uyulmadığı için hayal kırıklığı yaşayacaksın.
  9. Arkadaşların okumak için kitaplarını ödünç isteyecek ama zarar verilmiş halde getirecekler.Hatta daha kötüsü hiç getirmeyecekler.
  10. İleride büyük ihtimalle kitapların için ayrı bir ev alman gerekecek.
  11. Çevrilmesini istediğin kitapların çevrilmediğini ya da çok geç çıkarttıklarını gördüğünde dayanamayıp orjinal hallerini alacaksın ve bu sayede İngilizcen gelişecek.(Aslında bu olumlu bir şey)

      Bu liste uzar da uzar ama sen her şeye rağmen bunları kabul edip aramıza katılırsan unutulmaz hikayelerle,karakterle tanışacak ve hayatın geri dönüşü olmayan bir yola girecek.

*Siz de olumsuz veya olumlu yönlerini blogunuzda işleyebilir ya da blogunuz yoksa bu postun altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

                                                                            Kitap Gezgini



14 yorum:

  1. Şu 9 numara beni çıldırtıyor. Tertemiz veriyorum yırtık pırtık geliyor ya bende arkadaşımı yırtmak istiyorum adeta:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni çok iyi anlıyorum.Hayır arkadaşın olduğu için bir şeyde diyemiyorsun :(

      Sil
    2. Bir kere kuzenim su dökmüş getirmiş sayfalar kırış kırış olmuş kalp krizi geçircektim. En iyisi kimseye vermemek:p

      Sil
    3. Doğru söylüyorsun :D

      Sil
    4. gerçekten öyle.çok okumak istiyorsa ya satın alsın ya da çok iyi bakacağına söz falan versin :D

      Sil
  2. Çok iyi olmuş maddeler. Başka gelmedi aklıma. :D

    YanıtlaSil
  3. kitaplara adeta bağımlıyım her madde doğrudur :) ama ailem kitap okumama kızıyor.özellikle fantastik romanlara karşılar.sürekli kitap okuduğum için kızıyorlar :D ama kitap okumadan olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,çoğu aile hatta tüm öğretmenler bu fantastik türe karşı bir ön yargısı var.Belkide ülkemizde daha yeni yeni okunmaya başladığı içindir.Benim ailemde çok kitap okuduğum için özellikle sınav haftasında çok kızıyorlar :D Okumaktan sakın vazgeçme! :D

      Sil
  4. Evet kesinlikle okumak bırakılmamalı.kitap okumak derslerede inanılmaz katkı sağlıyor.sözelci biriyim ve sözel derslerimde paragraf,anlama ve yorumlama türü sorularda tek bir yanlış bile çıkarmıyorum.sınıftada en yüksek sözel ders notları bende.ama tabiki tesadüf değil.kitap okumak okuduğunu anlamanı,hızlı okumanı,daha iyi yorumlamanı sağlıyor.haliyle sınavı hem ilk bitiren hem de en yüksek notla geçen oluyorsun.kitap okumanın zararlı yönü yok (gözler hariç :D ) ama çok fazla yararlı yönü var.asla bırakmayın hatta arttırın ! bir de kitap isteği versek okuyup buraya yorumlarıyla paylaşırmısın? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum.Artı inanılmaz bir hayalgücün olacağı için haytta sıkılmazsın :D Ve tabiki istek verebilirsiniz :) Bende en azından ne okusam diye kara kara düşünmem :)

      Sil
    2. "Aşk Falcısı" (Eileen Cook) kitabı olabilir mi acaba? :)

      Sil
    3. Kitabı yanılmıyorsam kilerde satılırken görmüştüm.Eğer alabilirsem en kısa zamanda yorumumu paylaşırım :)

      Sil
    4. o kitabı zaten ordan almıştım :) ordan almayı seviyorum çok güzel indirim yapıyorlar.yorumu dört gözle bekliyorum :)

      Sil