8 Aralık 2013 Pazar

Eileen Cook : Aşk Falcısı



TANITIM

Sophie Kintock deli değil, sadece 6 yıldır birlikte olduğu erkeğini geri istiyor o kadar! Onun yeni kız arkadaşına sahte bir fal bakmak için medyum kılığına girmek de fazla ileri gitmek sayılmaz, değil mi? 

Psişik güçlere sahip numarası yapmak kolay ve eğlenceli hale geliyor, özellikle de işin bütün numaralarını bilen (biraz budala olsa da) sevimli Nickten birkaç ders aldıktan sonra. Fakat falları tahmin ettiğinden çok daha fazla şeye yarıyor ve ona radyoda fal anlatma işi teklif ediliyor.

Şimdi hiç de dürüst olmayan bir meslekteki bu yükselen yıldızlığını kabul edip etmemeye karar vermesi gerekiyor. Ve en iyi seçeneğinin eski alevini yeniden canlandırmak mı yoksa yeni birinde aşkı bulmak mı olduğuna. En önemlisiyse, yanıtların nerede yattığını çözmesi gerekiyor: yıldızlarda mı, yoksa kendinde mi?




YORUMUM

Öncelikle kitabın orijinal kapakla basılmış bir versiyonu daha var.İşte resmi;

                                                      

   Sophie Kintock (soyadı size de garip gelmedi mi?) sevgilisi Douglas (işte ilginç bir isim daha) tarafından terk edilince yıkılır.Çünkü 6 yıldır birliktedirler ve artık bir evlilik teklifi beklemektedir.Hayal kırıklığını siz düşünün.Ama Sophie hayatına devam etmek yerine onu geri kazanmaya karar verir. Sevgilisinin arabasını olduğu yerden birkaç blok öteye park etmeler,yaşadığı binaya gidip çamaşır makinesinden çoraplarının tekini çalmak gibi.Dürüst olmak gerekirse kitapta en çok eğlenceli bulduğum sahneler burasıydı.

  İşte olaylar birbirini takip eder ve Douglas'ın yeni bir sevgilisi olduğunu öğrenir.Yine bunu öğrendiği sıralarda bir adamla tanışır. Nick (işte size güzel bir isim).Nick bir profesördür ve istatistik dersleri vermektedir.Ayrıca PİBAK (Paranormal İddiaların Bilimsel Soruşturulması Komitesi)  üyesidir.Onun için bir araştırma yaparken medyumlarla ilgili birkaç yazı okur ve bu işi yapmanın çok kolay olduğunu düşünür.Üstelik Douglas'ın yeni sevgilisi medyumlara inanmaktadır.Bundan sonra olacak olayları az çok tahmin edebilirsiniz.

   Çerezlik bir kitaptı.Baştan sona tahmin edilebilirdi.Ayrıca yazarın diline gıcık oldum.Sürekli gidiyorduk,ediyorduk,oturuyorduk.....Maalesef bu anlatım şekli yüzünden bazen kendimi konuya odaklanmaktan çok nasıl yazdığına daldım ve bu da beni birçok defa okuduğum yeri tekrar okumama sebep oldu.Ayrıca espriler de çok zorlama geldi.

    Üzülerek söylüyorumki bu kitabı önermiyorum.Ama illaki ben okuyacağım diyorsanız da karşı çıkamam.


                                                                                                                 Kitap Gezgini
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder