25 Ocak 2014 Cumartesi

G.A. Aiken : Ejderin Tutkusu

                                 TANITIM


Hayatımı, kanatlarımı ve üstün güzelliğimi tehlikeye atarak, yalnızca sevdiklerim uğruna, bu acımasız Kuzey Ellerine girdim. Ama kıymetimi bildiler mi? Hayır. Yakışıklı Gwenvael, en iyimiz sensin, tüm ejderhaların en güzelisin dediler mi? Hayır! Ailem asırlardan beri, doğuştan gelen ihtişamım ve alçak gönüllülüğümü bir türlü kabullenemedi. Fakat ben onlar için, tabii bir de cesur ve gözü pek olduğum için, bu toprakların en kötü kâbuslarına göğüs gereceğim. 

Bu yüzden şu anda bir anlaşma yapmak üzere Kuzeylilerin Canavar dedikleri kişiyi bekliyorum. Bu kişi o kadar korkulan bir yaratıktır ki, en büyük savaşçılar bile adını fısıldayarak söyler. Ama ben, Dayanılmaz ve Cesur Gwenvael, karşımdaki bu korkunç kadını… ne? Ahh… Şey, Canavar denen yaratık, yani Dagmar Reinholdt… bir kadın mı yani? 





YORUMUM

Bu seriyi gerçekten seviyorum. Zaten içinde ejderhaların olduğu bir kitabı beğenmediğim hiç olmadı ve umarım olmazda.

Yazar her kitabında yaptığı gibi bir çifte yoğunlaşmak yerine bu kitapta birçok kişiye yer vermiş.Kitabı soluksuz okudum ve itiraf ediyorum bir bölümde gözlerim bayağı bir doldu hatta bir iki damla göz yaşı dökmüş olabilirim.Hala hatırladıkça hüzünleniyorum :'(

Serinin şimdiye kadarki en heyecanlı kitabıydı.Hatta birkaç defa meraktan acaba kitabın sonuna mı baksam diye korkutucu düşünceler aklıma gelmedi değil yani.

Dagmar ve Gwenvael ikilisi çok eğlenceliydi :D Özellikle de Gwenvael :D İkilinin diyaloglarını okurken yüzümde şapşal bir sırıtma belirip durdu :D

Ah az daha söylemeyi unutuyordum.Geçen kitapta Annwyl'in hamile olduğunu öğrenmiştik.Bu kitapta o şeker mi şeker yarı ejder yarı insan bebeklerde aramıza katılıyor. Wuhuuu! O ikisini birer anne ve baba olarak düşünemiyorum bile.


"Annwyl kızının ondan nefret ettiğine kendisini inandırmış, öte yandan Fearghus da oğlunun kendisini uykusunda öldüreceğine inanmış."


Dagmar'ı da çok sevdim.Bunun nedeni  tam bir kitap kurdu,olağanüstü bir savaş planlayıcısı ve politikayı çok iyi bilmesi olabilir.Üstelik çok da hazırcevap birisi ve ben buna bayılırım.

Bu kitapta Gwenvael de birini bulduğuna göre geriye bir tek Eibhear ile Izzy'nin arasını yapmak kaldı :D


Alıntılar...

"Dagmar hafifçe gülümsedi.Gözlüklerinin kırılmadığına,etrafındaki her şeyi net bir biçimde görebildiğine sevindi.Eski ve güzel ağaçlar,küçük dere,harika çiçekler ve koşturup duran geyik...
Gwenvael'in kovaladığı."

"Kendine güvenin utanılacak bir yanı yoktur.İnsanı asıl öldürten şey gurur ve aptallıktır."  

"Seni seviyorum Dagmar.Planlar kuran,işbirlikleri yapan her zerreni seviyorum."

Kitabın yurtdışı kapakları; (Aramızda kalsın ama ben Türkçe edisyonunu daha çok sevdim.)

                        Dragon Touch (Dragon Kin, #3)  What a Dragon Should Know (Dragon Kin, #3)

Sevgilerle,
Kitap Gezgini

2 yorum:

  1. Bu seriyi çok merak ediyorum. Zaten ejderhalara ilgim var yorumunu görünce bende okuma isteği oluştu. Hemen alıp okumalıyım :) Bu arada bizdeki kapak daha güzelmiş :)
    Yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumumu okuduğun için asıl ben teşekkür ederim :)

      Sil