20 Ekim 2015 Salı

Anna Todd : After/Karşılaşma

      22557520

TANITIM

Tehlikeli bir aşk
Asi bir aşk
Sonsuz bir aşk

Tessa Young on sekiz yaşında bir üniversite öğrencisidir; basit bir hayatı, mükemmel notları ve dünya tatlısı bir erkek arkadaşı vardır. Genç kız bütün hayatını gelecek planları üzerine kurmuştur; ta ki dövmeli ve pirsingli, serseri Hardin'le tanışıp bu planları altüst olana kadar.

1 milyardan fazla okura ulaştı. 11 milyon beğeni aldı. 6 milyon yorum yapıldı.
Kimsenin bitirmek istemediği bir hikâye, herkesin içinde yaşamak istediği bir dünya…


YORUMUM

      Almayın.Bu kitabı almamakla kalmayın hatta satıldığı raflara yüzünüzü bile çevirmeyin.
Şimdiye kadar okuduğum en klişe diyaloglar ve olaylarla doluydu.Cidden on bölüm önceden neler olacağını görüyorsunuz.Şu kitabı okuyacağınız sürede hayatınızı güzelleştirecek çok daha ilginç şeyler yapabilirsiniz.
   Kitabı bir cümlede özetliyorum : Hardin Tessa'yı kıracak laflar ediyor,bağrışıyorlar,Tessa ağlıyor,Hardin özür diliyor,Tessa onun bu "kırılgan" hallerine dayanamayıp barışıyor.Ve bu durum her bölümde oluyor.574 sayfa boyunca.574 sayfa.574.Yani gerçekten bu kadar uzatmaya gerek var mıydı? 
      Karakterleri zaten hiç sevmedim.Yetişkin rolü oynayan iki çocuk gibiydiler.Özellikle Tessa'ya sinir oldum.Bir insanın hiç mi öz saygısı ya da onu geçtim öz kontrolü olmaz. Madem iki saniye sonra affedeceksin niye en başta boşuna kavga çıkarıyorsun?Hardin 'den ise yazamayacağım kadar nefret ettim.
            Yazara gelirsek,hakkını yemek istemem,gerçekten akıcı yazmıştı.Üstelik ilk kitabı için   -başka kitap çıkardı mı bilmiyorum-   gayet başarılı olmuş. 
          Kapak tasarımı da gayet hoştu.Almamda en büyük etkenlerden biri de buydu.Yoksa fenomenmiş,bestsellermış falan bunlara hepimizin karnı tok zaten.
          Wattpad hikayelerine zaten temkinli yaklaşan bir insandım şimdi ise iyice soğudum. Umarım fikrimi tersine çevirecek bir hikaye ile karşılaşırım.
                
    Sevgilerle,
Kitap Gezgini

6 yorum:

  1. Son anda almaktan vazgeçmiştim şuan nasıl sevindim anlatamam :D

    YanıtlaSil
  2. İlk kitabı ben de aşırı klişe bulmuştum ama seri 4 kitaptan oluşuyor ve diğer kitaplar çıktığında bir şans daha vermenizi öneririm çünkü ilk kitabına nazaran geri kalan kitaplarını çok sevmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belkide okuyacak kitap bulamazsam bir şans daha vermeyi düşünebilirim.Şu anda seriye karşı bir soğukluk hissettiğim için kesin bir şey diyemiyorum :( Yinede tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Kaç yaş üstü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıntıları çok net hatırlamasam da 16-17 yaş üstü için daha uygun.

      Sil