9 Şubat 2013 Cumartesi

Siobhan Vivian : Benim En İyi Arkadaşım




           Kitap gençler için en iyi kitap ödülünü almış.Konuda fena değildi  o yüzden  hemen aldım.

           Yazar bu kitabında bir gencin kendine güvenmeme sorununu aşması,kimliğini bulmaya çalışması,arkadaşlığın önemi vs. konularına değinmiş.

         Emily 16 yaşında resim yapmayı seven bir kızdır.Yaz tatilinde üniversite öncesi sanat programına katılır.
  
         Bu programda Fiona adlı bir kızla tanışır.Fiona başına buyruk,resim yapmayı seven (annesi de ressam),deli dolu bir kızdır.İlk başlarda pek bir şey olmasa da bir şekilde arkadaş olurlar. 

       Fiona Emily'e gerçek sanatın nasıl bir şey olduğunu göstermek adına galeriler,müzeler olsun hatta sokağa resim çizmek olsun çeşitli şeyler yapar.Emily tabiki de bundan çok etkilenir.Arkdaşlarını hiç biri Fiona gibi değildir ve bu yüzden artık onları beğenmemeye başlar.Fiona gibi davranmaya hatta giyinmeye başlar.Yaşadığı yeri beğenmemeye,en iyi arkadaşıyla ayrılmak,hatta bazı küçük kurallara karşı gelmeye başlar.Bu kısımlarda yok artık Emily bir kendine gel diye içimden çok kızdım.Sanırım o da uyarılarımı duydu ve kitabın sonunda kendine bir çeki  düzen verdi ve işleri yoluna koydu.

Tabi şimdi merak ediyorsunuz (belkide etmiyorsunuz)Emily 16 yaşında,şehre gidip geliyor,sanat programına katılmış ama ortada bir erkek yok mu diye.Tabiki de var.Hatta katıldığı sanat programında çizim öğretmenin asistanı.Adı da Yates ve bilin bakalım ne yapmaktan hoşlanıyor tabiki resim (şok).Bu yüzden Emily ile Yates gayet güzel anlaşıyorlar.Buna rağmen kitapta Yates varla yok arasında.
Aslında kitabın bu yönünü çok beğendim.Çünkü okuduğum kitaplarda sürekli bir erkek arkadaş derdidir gidiyor.Dostluğun önemi ve bizi nasıl etkilediklerini unutur olduk.Yazar da bize bunları çok güzel bir şekilde hatırlatmış.Bu yüzden yazarı tebrik ediyorum.

Bir uyarı da yapmadan geçemeyeceğim eğer  fantastik,heyecanlı,yüksek tempolu kitaplar seviyorsanız bu kitapta biraz sıkılabilirsiniz.

                                                         
                                                              İyi Okumalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder