24 Haziran 2013 Pazartesi

Kiera Cass : Elit




Beni Seç kitabının devamı olan Elit'te bitti (Beni Seç yorumum için tık tık).
Kitabı okuduğuma o kadar pişman oldumki!Ben devamı için 2014 yılına kadar bekleyemem.Yazara çok kızgınım.Zaten o ve Jen sürekli kitabın sonlarını en merak uyandırıcı yerlerde bırakıp okuyuculara işkence etmeye bayılıyorlar.


Yazının bundan sonrası kitapla ilgili spoiler içerir. 


 İlk kitapta America'nın Maxon'ı seçmesini istiyordum ama bu kitapta fikrimi değiştirdim.America ne Aspen'i seçsin ne de Maxon'ı.İkisi de ayrı bir dert.Maxon bu yorumum için darılmaca falan yok.Prens falan affetmem gerçekleri söylerim.Maxon ile ilgili bu kitaptaki davranışları hakkındaki yorumuma gelirsek...

İlk olarak çok ama çok kızgınım.Sen git America'ya yok seni çok seviyorum,yok Dünyadaki bütün çikolataları da verseler de seni saraydan göndermem demeler sonra da Celeste ile öpüşmeler (Eğer America onları görmeseydi durum daha da ileri gidebilirdi) oldu mu şimdi bu! Artı Kriss olayları var ki o da ayrı bir olay.

Ama Maxon'a da ayrı bir hak veriyorum.Kız Maxon'ı çok oyaladı.Artı America da Maxon'ı başka biriyle görmeye dayanamazken gidip Aspen ile gizlice buluşuyor.Bu konuda da America'ya kızgındım.


Aspen demişken.Onda da ayrı bir salaklık var.America Maxon'a olan duygularından her şüpheye düştüğü zaman ya da birileriyle konuşmak istediği kendini Aspen'in yanına atıyor.Aspen de yavrum kıyamam hemen America'ya destek oluyor.Evladım sen de hiç gurur yok mu?Kızı bir rahat bırak bir kendisine gelsin bak değerini nasıl anlıyor.

Tabiki kitapta açık ara farkla ölesiye nefret ettiğim kişi Kral oldu.Kuzeyliler kaçırsın seni.Bir de Kraliçe nasıl oğlunun dövüldüğünü onca yıl anlamaz ben anlamadım.

En çok üzüldüğüm karakter Marlee oldu.Ona (ve Maxon'a )vurulan eller kırılsın. 

America'ya olan kızgınlığım kitabın sonunda kast sisteminin kaldırılması ile ilgili yaptığı (tüm ülkenin canlı izlediği) sunumda sevgimi tekrar kazandı.Aferin kız sana :)

Ayrıca Maxon'ın kitabın sonunda America'ya güvenimi kazanman gerektiğini söylemesi ile de gözümde tekrar yükseldi (Ama America da Maxon'a verdiği hiçbir sırrı tutamadı.Oğlan diyorki günlüğü kimseye gösterme o gidip canlı yayında halka göstermeye çalışıyor).

Bu arada kitapla ilgili teorilerim tutmadı :)

Asi olayları çok azdı ama çok da gizemliydi.Umarım son kitapta asileri daha çok görürüz.Kitabın biraz aksiyona ihtiyacı var.Ben bu kitabın sonunu America'nın asiler tarafından kaçırılması ile biteceğini ya da onlarla müttefik olacağanı falan sanmıştım olmadı.Sıkıntı yok.Bu son da iyiydi.

Galiba yazarın bilgisayarını hackleyip The One ile ilgili çalışmaları okuyacağım.Başka türlü zaman geçmez.Eğer çok ısrar ederseniz belki sizinle de paylaşırım :)  

Yazarın Elit için seçtiği şarkılar için tık tık :)



                                                                                                                İyi Okumalar!

7 yorum:

  1. Kitap harikaydı ve evet, America'yı öldürmek isterken son sayfalarda saygımı kazandı. Ve Maxon... Bir karakter neden bu kadar mükemmel olur ki????

    YanıtlaSil
  2. Keşke Maxon ve America başkalarıyla yiyişmekten vazgeçip evlenseler de ülkeyi baştan yaratsalar...

    YanıtlaSil
  3. allahım admin sen nasıl maxondan nefret edebiliyorsun ya çocuk pamuk şeker gibi yerim onu ayrıca america sonunda zaten seçimini yaptı ve kitaptaki değişmez gözdem oldu yerim ben bu ikisini kral inşallah ölürsü diycem ama maxonun üzülmesini istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nefret etmiyorumki :) Sadece Celeste ile yaptığı davranışına çok kızmıştım o yüzden aramız bozuldu yoksa bende Aspen yerine Maxon'ı seçmesini isterim America'nın :)

      Sil
    2. Elitten sonra çıkacak 3. kitap belli mi

      Sil
    3. Evet ismi The One.Çıkış tarihide yurt dışında 6 Mayıs 2014.

      Sil