30 Haziran 2013 Pazar

Laini Taylor : Duman ve Kemiğin Kızı


                          TANITIM

Bir zamanlar şeytanın ininde, yerde tüylerle oynayan masum bir kızdı.
O, artık masum değil...

Zuzana defteri alırken, arkadaşları Pavel ve Dina, kızın omzunun üzerinden çizimlere bakmak için uzandı. Karounun çizim defteri okulda bir efsaneye dönüşmüştü ve elden ele dolaşan defterdeki yeni çizimler her gün hayranlıkla incelenirdi. Bu defter -hayatı boyunca çiziktirdiği doksan ikinci defter- lastik bantlarla sarılıydı ve Zuzana bunları koparırcasına çıkardığı anda defter açılıverdi. Defterin her bir sayfası tutkal ve boyayla öylesine şişmişti ki cildi her an dağılabilirdi. Defter bir yelpaze gibi açılırken Karounun özgün karakterleri sayfalar üzerinde harika ve fazlasıyla tuhaf çizgileriyle dalgalandı. Ama kimse bu karakterlerin gerçek olduğunu tahmin bile edemezdi.




                                                                                    YORUMUM
Şimdiye kadar okuduğum en ilginç melek & şeytan (şeytan doğru bir tanım olmadı aslında kitapta Kimera diye bahsediliyor) konulu romanlardan biri oldu.

   Kitabın en sevdiğim tarafı bu sefer kötü tarafın gözünden olayların anlatılmasıydı ki aslında hiç de kötü olmadıklarını okuyunca fark edeceksiniz.

    Biricik baş karakterimiz,mavi saçlı kızımız Karou'yu başlarda çok sevmeme rağmen Madrigal ile olan durumdan sonra biraz soğudum.Neden bilmiyorum ama olaylar daha farklı olsaymış keşke demeden edemedim.Ama o olayın da oldukça ilginç olduğunu söylemeliyim.

    Şimdi içinizden olay ne diye söylendiğinizi duyabiliyorum ama maalesef cevabını veremeyeceğim.Nedeni de spoiler kullanmamak isteğimden çok sizi meraklandırıp kitabı okumaya yönlendirme       isteğimin ağır basmasıdır :)


Karou ve Madrigal aşkına bayıldım!Birisi Melek(Akira) diğeri ise bir Kimera(Madrigal) ve buna rağmen birlikte oldular ya işte gerçek aşık ruhunu ben onlarda gördüm :)

Karou ile olan aşkına ne oldu diye sorarsanız da iki aşkı bir tuttuğumu söyleyebilirim (eheh aslında burada güzel bir espri yaptım sayılır kitabı okuyanlar anlar :D)


  Bu arada Karou'nun dövmelerini (özellikle ellerindeki göz dövmelerini) çok sevdim.Ben de yaptırıyım diye düşünüyordumki şimdi insanları boş yere korkutmanın bir anlamı yok diyerekten vazgeçtim.




Kitabın hafiften de olsa masalsı bir anlatımı vardı.Bence bu kitabı daha güzel kılmıştı.Özellikle bölümlerin başlarında yazan kısa  yazılara da bayıldım.

Mesela hemen ilk bölümün başında yer alan yazıyı sizinle paylaşayım;




"Bir varmış bir yokmuş,
bir Melek'le şeytan birbirlerine aşık olmuş.
Ve hikayenin sonu hiç iyi bitmemiş." 




Yazarın hayal gücünü ağzınız açık okuyacaksınız.Bu yıl okuduğum en güzel kitaplar arasında kendisine güzel bir yer edindi.

Üç kitaplık serinin ikinci kitabı yurt dışında çıktı,üçüncü kitap ise 2014 yılında çıkacak.



                                                            İyi Okumalar!



2 yorum:

  1. Zaten kitabı merak ediyorum bir türlü listemdeki kitaplardan dolayı alamıyorum bir de romantikmiş bunu da öğrendim artık meraktan çatlarım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayanabilirsen ikinci kitap çıkana kadar alma çünkü sonu öyle bir bitti ki... :D

      Sil