6 Eylül 2014 Cumartesi

Colleen Hoover : Umutsuz

                    15717943

TANITIM

Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla yarışan Dean Holder'la tanışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona dair bir şeyler, Sky'ın derinlere gömmek için çok uğraştığı sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak durmaya kararlı olsa da Holder'ın kararlı tutumu ve esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli Holder'ın sakladığı sırlar vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler karşısında yenilgiye uğrar.

Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir. 

Umutsuz nefesinizi kesecek, merakınızı uyandıracak size ilk aşkınızı hatırlatacak bir roman.



YORUMUM


   Kitap indirimde olmasaydı büyük ihtimalle almazdım çünkü kapağına bakmak bile moralimi bozmaya yetiyordu ve kapağı böyleyse içeriğinin ne kadar çok acıklı olabileceğini düşünmeden edemiyordum.Üstelik kitapların etkisinden kolay kolay çıkamayan bir insan olarak bu kitap beni yerle bir edebilirdi ki etti de.
       Aslında kitabı çok sonraları okumayı düşünüyordum ama Saklama Kabı blogunun sevgili sahibi Eren Nadir Akşamoğlu bir vlogunda (bu arada harika vloglar çekiyor izlemek için tık tık.)bu kitap için yanılmıyorsam harika demişti ve benimde merakımı biraz kamçıladı ve bu kitaba öncelik verdim.
       Kitabın ilk yarısı çok güzeldi.Her şey güllük gülistanlıktı,hatta çoğu yeri kahkahalar atarak okudum ama öyle çok da harika denecek bir tarafı da yoktu.Hatta Sky'ın annesi Karen'ın teknolojinin her türlüsüne karşı çıkması dışında hiç bir ilginç yanı yoktu veee sonra ikinci yarı geldi.Keşke gelmez olaydı.O sayfaları nasıl okudum,kitap bittiğinde hayatıma normal nasıl devam edebildim bilmiyorum.Bir gün boyunca ruh gibi dolaştım ve yeni bir kitaba başlayamadım çünkü başlasam da aklımı veremedim.Üstelik kitap benim bu hayatta en nefret ettiğim olaylardan birini işlemişti.Belki de bu yüzden de etkisi bende biraz daha fazla oldu.
            İçeriği hakkında söyleyebileceğim spoilersız hiçbir şey yok.Bu yüzden çok üzgünüm.
           Olayların bir de Dean Holder'ın gözünden anlatıldığı serin devam kitabı özelliği taşıyan "Yeni Bir Umut" adlı kitabı da var. Şahsen bu sefer indirime girse bile alacağımı zannetmiyorum,böyle bir şeyi daha kaldıramam. 
                Mutlaka okunması gereken bir kitap olarak düşünüyorum ama kitabın sizde bıraktığı etkilerden sorumlu değilim ona göre.

                                                          


         İçimi dökmem bir konu var kitabı okumayanlar spoiler olmaması adına bundan sonrasını okumasın lütfen.
            


SPOİLER !!!

        Sky'ın (ya da Hope mu demeliyim bilemedim) babasının kendini vurma sahnesi de neydi?! Ben o adamı işkence çektire çektire,dinlene dinlene dövecektim.Sen onca pisliği adiliği yap sonra da böyle basit bir şekilde kurtul.Bir de aklıma adamın sürekli "Prenses" diye seslendiği sahne geliyor ve çıldıracak gibi oluyorum.Böyle adaletsizlik olamaz.En azından yani en basitinden ömür boyu hapse girmeliydi.Tabi bu romanda hayatın adeletsizliğini ve çirkin yüzünü gördüğümüz için pek de şaşırmam gerekirdi ama yine de kendime yediremedim. 

SPOİLER BİTTİ



Sevgilerle,
Kitap Gezgini

2 yorum:

  1. Sky'a gerçekten çok üzüldüm bu kitapta,hiç kimse bunları yaşamayı hak etmez :( İnsanın o kadar yakını yapar mı bunu ya :( Kendimi Sky'ın yerine koyamadım bile çünkü bu empati yapmak için çok zor bir konu,ben de Yeni Bir Umut'u okumamayı düşünüyorum çünkü Umutsuz beni çok etkilemişti,ben de bir daha kaldırabileceğimi düşünmüyorum.Yorumun çok güzel,ellerine sağlık.Bloguma da beklerim x http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim :) Blogunu da takibe aldım :)

      Sil