16 Şubat 2013 Cumartesi

Ally Carter : Gallagher Akademisi

                   

                                                


İlk Kitabın Kapak Yazısı

"Bir dahi olabilirdim, ama gerçekleri gören Joshtı. Bir süre, başka bir hayata ihtiyaç duymuştum; geçici bir süreliğine normal bir hayata. Asıl sorun, benim için önemli olan birinin incinmiş gözlerine bakmak ve ona, onu hiçbir zaman özgürce sevemeyeceğimi söylemekti. Çünkü… söyleseydim onu öldürmek zorunda kalırdım." Normal bir yatılı kız okulu görünümünde olan, ama aslında dövüş sanatlarını, şifre çözmeyi öğreten bir ajan okulunun en iyi öğrencilerinden biri kasabadan "normal" birine aşık olur. Bu durumda ne yapılması gerektiğini okulda öğretmiyorlardı…

Yorumum

Tudem yayınlarından çıkan bu seriye BA-YIL-DIM!Zaten seriyi sevmemek mümkün değil.Yani bu seride ne arasanız var ajan,gizli bir örgüt yine ajan :) 

Cammie namı diğer bukalemun onun gibi seçili özel kızlar ile birlikte ajan olmak için Özel Gallagher Akademisi'ne gitmektedir.(Kasabadaki herkes oranın şımarık zengin kızlarının gittiği bir okul zannediyor.).Annesi okulda müdür,babası ise bir görevde ölmüştür.Ama kimse Cammie nasıl ve neden diye  herkese sorsa da kimse bir şey söylemiyor.Bu olay üç kitap boyunca da gizemini koruyor.

Her kitapta olduğu gibi bu kitapta da yine baş karakterin kalbini çelen bir oğlan var.Adı da Zach ve o da bir ajan (Zach karakteriyle ancak ikinci kitapta karşılaşıyorsunuz.).Cammie her ne kadar Josh ve Zack arasında kısa süreli bir kararsızlık yaşasada doğru kararı veriyor diyelim.Baştan söylemek gerekirse ben Zach taraftarıyım.

Kitap gerçekten çok eğlenceli ve akıcıydı.Cammie'nin düşüncelerini okurken gerçekten çok güldüm.Bir yudumluk seri valla alın okuyun. 
Ama her güzel seriye olduğu gibi bu serinin de devam kitaplarını bir türlü çevirmiyorlar.Türkçeye çevrilen son kitaptan beri 1-2 yıl geçti.Devam kitapları çevirmeyeceklerse  başka bir yayın evine versinler ya da verdiler de benim haberim olmayabilir.Her iki türlüde ortada bir şey yok.Artık ne yapalım ingilizce olarak okuyacağım. 

                       
                                Serinin yurt dışındaki bir kapakları






Serinin hayranları kitapların filmi çekilirse  Gallagher Akademisi olarak bu yerin olabileceği gibi önerilerde bulunuyorlar.




Bir dip not : Serinin film haklarının Narnia Günlüklerinin yapımcısı Walden Media tarafından alındığını ve filminin çekileceği söylense de yazar sitesinde bunun doğru olmadığını söyledi.


                                                              İyi Okumalar! 





9 yorum:

  1. kesinlikle katılıyorum çıldırmak üzereyim gece rüyalarıma giriyor artık çevirsinler şu dördüncü kitabıııııı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınevi devam kitaplarını sonbahara yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.Biraz daha dayanmaya çalış :)

      Sil
  2. bn kitabı alamadım nasıl okuyabilir yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.idefix.com/kitap/ally-carter/urun_liste.asp?kid=136085&query=0&f=1 buradan serinin kitaplarını sipariş edebilirsiniz :)

      Sil
    2. devam kitaplarının türkceye cevrilecegi kesin mi?boyle giderse ingilizcesini almak zorunda kalacagız galiba :(

      Sil
    3. Yayınevi çeviride olduğunu ve en kısa sürede çıkaracağını söylemişti.En son Tüyap Fuarına yetiştirmeye çalışıyorlardı,ama yoğunluktan yetiştiremediklerini söylediler.İşte hala bekliyoruz :(

      Sil
  3. 2014.........HALA GELMEDİ :(

    YanıtlaSil
  4. 2014.............HALA GELMEDİ :(

    YanıtlaSil