11 Temmuz 2013 Perşembe

Dönüşüm Serisi 3 : Gurur/Rachel Vincent

                                 TANITIM

Yargılanıyorum. Eski erkek arkadaşıma enfeksiyon bulaştırmak ve suçumu örtbas etmek için onu öldürmekle suçlanıyorum. Bir insana enfeksiyon bulaştırmak, cinayet işlemek ve varlığımızın bir insana ifşa edilmesiyle birlikte Gurur sürüleri tarafından ölüm cezası gerektiren üç suçtan biri kabul ediliyor.

Üçte iki tamam… başım belada. Umarım kedilerin gerçekten de dokuz canı vardır
















YORUMUM

*Düşük Spoiler  İçerir


Serinin diğer kitaplarına göre daha az aksiyon barındırıyordu.Tabii bu kitabı yine de harika olmaktan alıkoymamış.

Geçen kitapta Faythe'in başı ciddi bir derde girmişti.Eski erkek arkadaşına yanlışlıkla enfeksiyon bulaştırmıştı ve üstüne bir de onu öldürünce -ki nefsi müdafaaydı-durumu bir şekilde daha kötü bir duruma sokmuştu.

Tabi bunların hiçbirine mahkeme inanmıyor.Bu çok şaşırtıcı bir durum değildi.Blackwell ve Malone (özellikle Malone) çıkarlarını düşünmeden bir karar verseydi Dünya'nın sonunun geldiğine inanırdım.

Kısmi dönüşüm yüzünden olduğunu her ne kadar söylese de mahkeme gerçekten görene kadar sözüne inanmayı reddediyor.Hoş gördükten sonra da durumda pek bir değişme olmuyor ya!

Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir grup serserinin saldırısına uğruyorlar.Hayır yani bütün belada hep Faythe'i buluyor.İnsan -kocaman bir kediye dönüşebilen birisine artık ne kadar insan denilirse- kendi canının tehlikede olduğu bir zamanda bir serseri saldırısı istenilecek herhalde en son şeydir.

Mahkeme,serserilerin saldırısı falan derken yazar bunlar yetmez demiş ve  karşılarına bir dişi kedi çıkarmış.Hani bu dişi kediler çok nadirdi?Neredeyse her kitapta karşımıza bir tane çıkıyor.Neyse Kaci -dişi kedinin ismi- de en az kısmi dönüşüm kadar ilginç bir olaya imza atmış oldu.

Kitapta en çok  misafirperver,boz ayıya dönüşebilen Keller'ı sevdim.Bence çok eğlenceli bir tipe benziyordu.

En sevmediğim kişi ise aslında sevmemek hafif kalır.Ölesiye nefret ettiğim,bir kaşık suda boğabileceğim karakter ise Calvin Malone.Aslında ona olan öfkem 4. kitaba dayanıyor.Nedenini de diğer kitapla ilgili yorumumda görebileceksiniz.

Yine de bu kitapta Marc'ı gurur sürüsünden attığı için nefretimi kesinlikle hak ediyor ya neyse.

Bir de hatırlarsanız Marc ile Faythe ayrılmışlardı.Marc'ın atılmasına karar verdiklerinde ise tekrar barıştılar.Aklınızda ancak böyle durumlarda başınıza gelir zaten.Araları bozulmaz ve hep böyle kalırlar umarım.

                                                                   
                                    Kitap Gezgini                                       


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder