17 Mayıs 2014 Cumartesi

Jojo Moyes : Senden Önce Ben

                      15507958

TANITIM

Birbirlerine aşktan başka verecek hiçbir şeyleri yoktu...

Yaşamın ince detayları Lou'dan sorulur. Otobüs durağıyla ev arasında kaç adım var? Çalıştığı kafeye gelip gidenler nasıl bir hayat yaşıyor? Parlak yeşil elbisenin altına ne renk külotlu çorap giyilir? Onda bu soruların hepsinin cevabı var. Kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu...

Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Bu hayatta diğer insanları mutlu eden küçük şeyler ona biraz olsun keyif vermiyor. Çevresindeki tüm renkler birden griye dönmüş ve böyle bir umutsuzluk içindeyken yapabileceği tek şeyin hayatını sonlandırmak olduğunu düşünüyor.

Peki, asık suratlı, aksi ve geçimsiz Will, Lou'nun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur? 

Mucizelere inanmıyorsanız durup bir kez daha düşünün...



YORUMUM

    Çok fazla empati kurduğum bir kitap oldu.Will ve Lou'nun aşkından çok Will'in yaşadığı zorluklar daha ağır basıyor.Zaten ilgimi çeken kısımlarda genellikle o kısımlardı.

      Will yaşadığı bir trafik kazası sonucu omurgasında bir zedelenme oluyor ve tedavisi ise mümkün değil.Bu kaza ellerini bile zar zor oynatmasına neden oluyor.Oysa kendisi tamamen sağlıklıyken yapmadığı şey kalmamış birisi (Everest'e tırmanmak,Avrupa'yı gezmak vs.) yani bu durum onu çok kötü bir depresyona sokuyor.Hatta intihar bile etmeye çalışıyor.Onu suçlayabilir misiniz?

       Lou ise kendince çılgın bir moda anlayışına sahip,yaşanan bir ekonomik krizi sonucu işsiz kalan biri.İş bulma kurumuna başvurup birçok işi deneyip memnun olmadıktan sonra Will'e bakma işini kabul ediyor.

        İlk başta ikisi de birbirinden pek hoşlanmıyorlar hatta nefret ediyorlar ama sonunda anlaşmanın ortak bir yolunu buluyorlar.

          Engelli insanlara karşı duyarlıyımdır ama sanırım insanoğlu kendi başına ya da yakınındaki bir insanın başına gelmiyorsa bu konuyu o kadar da irdelemiyor.Bu kadar sorun yaşadıklarını bilmiyordum,onlar açısından ne kadar zor bir durum olduğunu bilmiyordum yani aslında hiçbir şey bilmiyormuşum.Bu konuda daha bilinçli olmamı sağladığı için yazara kocaman bir teşekkür.

         Kitabın kapağı konusundan çok daha neşeli gözüküyor ve bu bazıları için aldatıcı olabilir.
Çoğu kişinin okurken gözyaşı döktüğü bir kitap ve nedenini de anlayabiliyorum.Eğer bu tarz kitapları seviyorsanız okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.



Sevgilerle,
Kitap Gezgini
                   
            



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder