13 Temmuz 2013 Cumartesi

Dönüşüm Serisi 4 : Tuzak/Rachel Vincent


                                       TANITIM


     Oyun mu? Ne demezsiniz. Gurur sürüm dört bir yandan gelen saldırılarla karşı karşıya, babamın otoritesi sorgulanıyor ve sevgilim sürgünde. Yani Marc'ın muhteşem yüzünü aylardır görmedim. Üstelik korumam altında yeni anne olmuş bir kadın ve ben her şeyi bilirim diyen bir genç kız varken, onu tekrar görmekle ilgili hayal kurmak için vaktim de yok.

   Bütün bunlar yetmezmiş gibi, uzun zamandır beklediğimiz kavuşma anımız serserilerin gerçekleştirdiği korkunç bir tuzakla mahvoluyor. Şimdiyse sürümüz saldırı altında ve Marc kayıp. Savaş yaklaşıyor ve sahip olduğum her türlü beceri ve akla ihtiyacım olacak, aksi takdirde ailem tamamen dağılabilir. Sonsuza kadar.





                                             YORUMUM

  
Dikkat! Spoiler ve yüksek oranda hüzün vardır!



Kitabı bitireli neredeyse iki gün oldu ama yorumu bir türlü yazmadım.Daha doğrusu yazamadım.Hatta şu satırları yazarken bile zorluk çekiyorum.Peki neden?Nedeni ise en sevdiğim kitap karakterlerinden biri olan Ethan'ın ölmesidir. 

                             

  Eee seriyi daha önce okumuştun,ne olacağını biliyordun.Tekrar üzülmek neden diye soracaksınız belkide ama bu insanın elinde olan bir şey değil.Ne olacağını tam olarak bilmeme rağmen yinede o sahne gelince gözyaşlarıma hakim olamadım.Bilmiyorum belkide karakterlere bu kadar bağlanmak benim lanetimdir. 

   Tanıtım yazısını okuduysanız Marc'ın kaybolduğunu biliyorsunuzdur.Tabi bu durum Faythe'i (ve beni) meraktan çıldırtıyor. Ethan'ın ölümünü saymazsak serinin en iyi kitabıydı.Yazarın kurgusuna bir kez daha hayran kaldım. Birbirinden tamamen farklı olayları finalde öyle bir birleştiriyor ki size sadece ağzınız açık okumak kalıyor.

   Sadece bu kitapta Faythe'e çok ama çok kızdım.Ethan'ın öldüğü gün herkes üzüntüden perişan oluyor.Onlardan biride Jace.Doğal olarak üzüntüden kendini alkole veriyor.Faythe de durumuna bakmak için geliyor ve olaylar birden gelişiyor ve Jace onu öpüyor.

    Faythe içinden onu durdurmam gerek dese de durdurmuyor ve olaylar öpüşmekten çok daha ileri gidiyor.Sonra ben Marc'a (ki o sıralarda Marc hala kayıptı) ne söyleyeceğim diye kara kara düşünmeye başlıyor.Yani ne diyim Faythe yani iyi halt ettin!Bu durumu nasıl düzelteceksiniz çok merak ediyorum.

    Çok önemli bir detayı atlamışım.Ethan aşağılık pislik Malone yüzünden ölüyor (İşte bu yüzden üçüncü kitaptaki yorumumda Malone'a olan öfkem 4. kitaba dayanıyor demiştim).Neden ve nasıl sorusunun cevabını kitabı okuyarak öğrenin.Çünkü yazmaya gücüm yetmeyecek :(
      
        Yazar kitabın sonunda okurlarını bir güzel şok ederek bitirmiş.Bakalım diğer kitap nasıl olacak.


                                                                              İyi Okumalar! 
    

2 yorum:

  1. Normalde kolay kolay ağlamam ama Ethan öldüğünde hüngür hüngür ağlamıştım :( Ben en büyükleri ölecek diye düşünüyordum halbuki :( Okuyalı bir yıl oldu neredeyse ama hala hüzünleniyorum :(

    Şimdi gideyim kitaptaki o bölümü tekrar okuyayım. Kesin tekrar ağlayacağım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende düşündükçe kötü oluyorum,gözlerim falan dolmaya başlıyor :(

      Sil