26 Temmuz 2013 Cuma

French Oje : Keşke Ben Uyurken Gitseydin






 TANITIM


Renda, kimine göre saf, kimine göre kurnaz, kimine göre şirin, kimine göre şanslı, kimine göre umutsuz âşık, kimine göreyse vazgeçilmez bir kadın, aynı senin gibi...


Bazen ulaşılmaz, bazen yapışkan; bazen tatlı, bazen yaka silktiren. Bazen çok genç, bazen çok olgun. Kime sorsan farklı anlatıyor. Aynı seni anlattıkları gibi...

Rendanın anlattıklarının tamamına inanmamak gerekiyor sanki. Bazen abartıyor, bazen çok pembe görüyor, bazense hiç "anlamıyor". Aynı sen gibi...

Onu okurken, ona bazen kızıyorsun, bazen acıyorsun, onu bazen seviyorsun, bazen ondan nefret ediyorsun. Bazen tanımak istiyorsun, bazen "aman benden uzak olsun" diyorsun. Aynı senin için de düşündükleri gibi...

Tatlı hayalleri, ulaşılmaz hedefleri, aniden dönen şansı ve kararsız kaldığı anlar var, aynı hepimiz gibi...

Renda, belki de partide sırt sırta olduğun, sinemada arka sıranda oturan, kasa kuyruğunda arkanda bekleyen, mağazada elini aynı elbiseye attığın, aynı spor salonuna kayıtlı olduğun, restoranda yemek yediğin masada senden önce yemek yiyen biri.

YORUMUM

Keşke ben alamadan bitseydin...

Beğenmedim.Beğenmeyi çok istedim ama olmadı.Verdiğim zamana da paraya da yazık oldu.

İlk başlarda tamam dedim Renda umutsuz bir romantik.Bu umutsuz aşık tavırlarını görmezden geldim.Hatta hoş bile sayılabilirdi.Ama bu tavırların bir süre sonra cılkı çıktı.Yani insan hiç mi akıllanmaz?Renda'yı okuduktan sonra akıllanmıyormuş diye düşündüm.

Birde kitaptaki karakterler nasıl sinirimi bozdu anlatamam.Herkes mi ikiyüzlü olur?Hiç kimse mi birinin iyiliğini düşünmez?Şimdi eee gerçek dünya böyle bir yer derseniz bozuşuruz valla :)

Belkide kişilikli,kendinden emin,öz saygısı olan kadın karakterlerden sonra Renda gibi bir karakteri okumayı kabullenemedim.

Yazarın daha önceki kitaplarını okumadığım (Erkek Dedikosu 1 ve 2) için kıyaslama yapamıyorum.Ama dili güzeldi,ona bir sözüm yok.

Çerezlik bir kitaptı.Dışarıda okunacak bir sürü güzel kitap var.Gidin onları okuyun,benim yaptığım hatayı siz bari yapmayın.


                                                Kitap Gezgini                        



2 yorum:

  1. Erkek Dedikodusu daha kötüydü emin olabilirsin:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman iyiki yazarın kitaplarını toptan almamışım :D

      Sil