20 Mart 2013 Çarşamba

Alice Ölüler Diyarında

                               
                                                   


      Yeni bir yayın evi olan Elf Yayınlarına ve yeni bir yazara Mainak Dahr'a  (yazarın bu kitabı hariç 11 kitabı daha var) merhaba diyin.

       Kapağıyla olsun konusuyla da ilgimi çeken bir kitaptı.Ve sonunda kitabı almayı başardım.Kesinlikle pişman olmadım ve ikincisini de sabırsızlıkla bekliyorum.Üstelik sonunu nasıl bittiğini düşünürsek.
         
          Okuduğum kitaplarda genellikle amerikalıların iyi taraf olmasına alışmışım.Ama  diğer kitapların aksine bu kitapta amerikalılar ve çinliler düşman olarak gösterilmiş.Yazarın farklı bir bakış açısı getirdiği iyi olmuş.
             
         Olaylar Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de geçiyor.Ayrıca kitapta hint isimlerine oldukça sık rastlıyorsunuz.Bunun nedenide herhalde yazarın hintli olmasından kaynaklanıyor :)
     
      Kitabın Alice Harikalar Diyarında'nın zombi versiyonu olarak düşünme hatasına düşmeyin çünkü değil.Aliceler farklı.Ama konu Alice Harikalar Diyarında kitabı çevresinde gelişiyor.
           
        Olayın nasıl başladığına gelirsek.Alice nöbet tutarken tavşan kulaklı bir ısırıcıyı fark ediyor.Tam onu vuracağı sırada ısırıcı bir delikte kayboluyor.Alice'te ısırıcının peşinden gidiyor ve delikten aşağı düşüyor.Zaten her şey onun delikten düşmesiyle sarpa sarıyor.Yazarın burada yaptığı benzetmeyi fark ettiniz mi?Ettiyseniz yazıma devam ediyorum :) Alice'in 15 yaşında olmasına rağmen çok iyi dövüşmesi ama çok iyi okuyamaması işin cilvesi olmalı.Ama zaten ortalıkta okuyacak fazla bir şey olmadığından ve hayatta kalmanın daha önemli olduğu yerde okuyamamak çok da önemli olmasa gerek.
              
          Vampirler değişiyorlarda zombiler neden değişmesin değil mi?Yazar  bu soruya cevaben yepyeni bir zombi versiyonu yaratmış.Ya da kitaptaki adıyla ısırıcıları.İnsanları yemiyorlar.Hatta hiç acıkmıyorlar ve susamıyorlar.Onların vejetaryen olduklarını söylebiliriz sanırım.Bu kitapta sevdiğim özelliklerden biride buydu.Daha fazla ayrıntı vermek isterdim ama o kadar çok şey vardı ki hangisini yazacağımı şaşırdım.Üstelik daha fazla ayrıntı versem kitabında tadı kaçardı.

          Yazımı kitapta beğendiğim iki alıntıyla bitirmek istiyorum.

"Tanrı'yı oynamaya çalıştık ve ortaya çıkardıklarımız için henüz hazır değildik."

"Onlar ısırıcı değil,ama insan,bu da onların ısırıcıların hissetmediği bir şeyi hissedecekleri anlamına geliyor.
- O nedir Alice?
- Korku."


                                                                         İyi Okumalar!


       
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder