8 Temmuz 2014 Salı

Sarah J. Maas : Cam Şato

                    7896527  

TANITIM

Karsınızda Suikastçılar Kraliçesi Celaena Sardothien. 

Celaena ömür boyu hapse mahkûm edilmişti. Oysa o, eğitimli bir suikastçıydı, benzerlerinin en iyisiydi ama bir hata yapmış ve yakalanmıştı.

Genç yüzbaşı Westfall ona bir teklifle geldi. Celaena, kraliyetin en yetenekli savasçıları ve suikastçılarıyla katılacağı ölümüne bir yarışmada veliaht Prens Dorian'ı temsil edecek.

Yarışmayı kazanırsa kralı korumaya ve sonrasında özgür bırakılmaya hak kazanacak. Ama önce bir biri ardına ortaya çıkan cinayetlerin katilini bulmalı ve hayal bile edemeyeceği bir geleceğe hazırlanmalı.



YORUMUM

   Ne derseniz diyin ilk satırını okuduğum anda bu kitabın gerçekten ama gerçekten harika olacağını hissetmiştim.Üstelik yazarın ilk romanı!Yani o kadar harikaydı ki nasıl anlatsam bilemiyorum.Bir kitabın her şeyi mi çok iyi olur?

                                                 
   
    Kitabı bitirdiğimde düşündüğüm tek şey devamını hemen okumam gerek oldu.Hatta devamı çıkmış olsaydı gözümü bile kırpmadan siparişini vermiş olurdum.Ama ne yazık ki devamı çıkmamış ve büyük ihtimalle de çıkmayacakmış.Evet doğru okudunuz.Belkide hayatımın en iyi kitaplarından birini okudum ve onun da devamının çıkmama ihtimali olduğunu öğrendim.

image image  image 

                   
  Yeterince sızlandığıma göre biraz da kitaptan bahsedelim.Mesela neden bu kadar çok sevdim? 
 1) Kurgu gerçekten müthişti.Olaylar o kadar akıcı ve yüksek tempoda ilerliyordu ki bir sonraki satırda ne olacak diye merak ederken bir baktım  kitap bitmiş.
  2) Bir aşk üçgeni vardı ama tam tadında olmuş.Hatta bir aşk üçgeni olduğundan şu anda bile şüphe duyuyorum.Bu arada favorimin Prens Dorian olduğ- sadece şaka yapıyordum Forever Chaol  <3
  3) Kitapta her şeyden vardı.O yüzden gerçekten çok dolu bir kitap olduğunu söyleyebilirim.Özellikler karakterler gerçekten iyiydi.
  4) Ve en önemlisi Celaena Sardothien. 
      Tam bir kick-ass+hazır cevap+suikastçi+krallıkta en korkulan kişilerden biri vee bu liste uzar da gider.Anlayacağınız gibi ona bayıldım.
   5)Chaol ve Celaena'nın atışmaları.
   6)Chaol ve Celaena'nın atışmaları.
   7)Chaol ve Celaena'nın atışmaları.
   .
   . 
   .
   . 
      Evet yaklaşık bir 15 madde kadar daha böyle devam  ediyor.

      Konusunu daha ayrıntılı bir şekilde anlatmak isterdim ama büyük ihtimalle kitabın bütün büyüsünü kaçıracaktım.Bu yüzden okuyun ve öğrenin dostlarım.
     Bulduğum birkaç görseli aşağıda sizinle paylaşmak istedim.Belki merağınız artar ve okursunuz sonra da devamı niye çevrilmiyor diye oturup burada birlikte acı çekeriz.


                                     


Sevgilerle,
Kitap Gezgini

2 yorum:

  1. Ben de çok okumak istedim şimdi, meraktan öleceğim. Okumazsam içim rahat etmeyecek. Ve bu senin yüzünden sevgili kitapgezgini =)

    YanıtlaSil