21 Nisan 2013 Pazar

Joseph Delaney : Wardstone Günlükleri/Hayaletin Çırağı

                                                


 DİKKAT:
 KARANLIK 
    BASTIKTAN SONRA 
  OKUNMAMALI!


     Arkasında  sadece yukarıdaki yazının olması kitabı almadan önce biraz düşünmeme neden oldu.Çünkü kitap hakkında bir bilgi vermiyordu ama bir o kadar da ilgimi çekiyordu.Almamı sağlayan şey ise kitabın ilk sayfalarında yazarla ilgili yazılan bir kısım oldu.

"İnanın ya da inanmayın,Hayaletin Çırağı'ndaki perili ev gerçek bir hikayeye dayanıyor!Joseph çocukken Preston'da,buna benzer bir evde yaşardı ve sürekli aynı kabusu görürdü:Annesi örgü örer,o da halının üstünde otururdu.Sonra birden hava soğurdu ve gölgeye benzer bir şey kilerden çıkıp onu karanlığa doğru götürürdü.Daha ürkütücüsü ise...kardeşleri de aynı kabusu görüyordu!
Oraya geri dönmemesi için,ev yerle bir edildi."Şimdi şu yazıyı okuduktan sonra kitabı almayıpta ne yapsaydım?(Bu arada kitapta en beğendiğim bölüm perili ev kısmıydı.)
   
   Thomas Ward yedinci oğlun yedinci oğludur.Bu da ona bazı yetenekler kazandırmaktadır.12 yaşına geldiğinde annesi onu bir hayaletin yanına çırak olarak verir.Eğitimi boyunca gulyabanilerden tutun cadılara kadar birçok canlılayla karşılaşmak zorunda kalıyor.İşin kötü tarafıda hiç bir çocuk şimdiye kadar çıraklığı bitirememiş ya ölmüşler ya da bu iş için uygun olmadıklarına karar verilmiş.Thomas'ın üzerindeki stresi artık siz düşünün.
   
Kitabı okuduğunuz zaman Thomas'ın sürekli deri kaplı küçük bir defter tuttuğunu göreceksiniz.Kitap kapağının da sanki deri kaplı bir deftermiş gibi tasarlanması bence çok hoş olmuş.

Her ne kadar tudem yayınları kitabı 12 yaş ve üstü  çocuk katagorisinde  satsada  hiç de çocukça olmadığını buradan belirtmek isterim.Oldukça sürükleyici ve heyecanlıydı.

Serinin sekiz kitabı tudem yayınlarından çıktı.Ayrıca artık neredeyse her kitabın filmi çekildiği gibi Hayaletin Çırağı da film oluyor.Thomas Ward'ı canlandıracak oyuncu ise Ben Barnes.12 yaşındaki bir çocuğu nasıl canlandıracağını oldukça merak ediyorum.Büyük ihtimalle bazı değişikliler yaptılar.Umarım bu değişiklikler kitabın özünü bozmaz.

*Uyarıyı dikkate almadım ve sadece geceleri okudum.Pişman değilim.


                                                                                                                   İyi Okumalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder